Enders terrasverwarmers op gas

Alle voordelen van de Enders terrasverwarmers op een rij:


Enders terrasverwarmers hebben een omvalbeveiliging

Elke terrasverwarming op gas van Enders is uitgerust met een omvalbeveiliging. Deze sluit de gastoevoer van de Enders terrasverwarmers automatisch af wanneer uw terrasverwarming (gasheater) meer dan 40 graden kantelt. Hierdoor wordt verhinderd dat bij het omvallen van uw terrasverwarming andere voorwerpen in brand vliegen.

Enders terrasverwarmers hebben een RVS branderkop

De branderkop is het bovenste gedeelte van het apparaat dat ervoor zorgt, dat de heater het gas kan verbranden. Onze terrasverwarmers zijn uitgerust met een voorgemengde brander, die ervoor zorgt dat een deel van de lucht, ook wel eerste lucht genoemd, met het gas wordt vermengd vóórdat het de brandermond van de terrasverwarmer bereikt. De rest van de lucht die aan de brandermond wordt aangezogen, wordt ook wel de tweede lucht genoemd. Om een lange levensduur van onze terrasverwarming te garanderen, zijn onze terrasverwarmers met branders van roestvrij staal (RVS) uitgerust.

Enders terrasverwarmers hebben een piëzo-ontsteking

De piëzo-ontsteking van de Enders terrasheaters zorgt ervoor dat u uw terrasverwarming op gas gemakkelijk kunt aansteken zonder dat u een aansteker of lucifer nodig heeft. Met een druk op een knop wordt bij geopende gastoevoer een ontstekingsvonk bij de gasstraler gegenereerd, waardoor het gas in de branderkop van uw terrasheater wordt ontstoken. Aangezien de hoofdbrander van uw terrasheater direct wordt ontstoken, hoeft u niet te wachten na het drukken van de ontsteking.

Enders terrasverwarmers op gas hebben een ontstekingsbeveiliging

De ontstekingsbeveiliging behoort bij elke Enders terrasverwarmer op gas tot de standaarduitrusting. Deze thermo-elektrische ontstekingsbeveiliging verhindert dat er ongewild gas uit de terrasverwarmers stroomt als de vlam gedoofd is. Hierdoor kan er bij geopende gastoevoer niet onopgemerkt gas uit uw Enders terrasverwarmer stromen

Gasdrukregelaar voor de Enders terrasverwarmers

Voor het gebruik van de terrasverwarmers van Enders heeft u een passende gasdrukregelaar nodig die aangepast is op het land van bestemming. Voor Nederland en België zijn er verschillende gasdrukregelaars, die u afhankelijk van uw land van bestemming als accessoires kunt bijbestellen. De gasdrukregelaar zorgt ervoor dat in uw terrasheater de uitgangsdruk van het gas (de druk naar het toestel toe) binnen vastgelegde grenzen constant gehouden wordt, en wel onafhankelijk van schommelingen in de ingangsdruk (de druk van de gasfles).

Enders terrasverwarmers hebben een voorgemonteerde aansluitslang

Om de montage van de terrasverwarmers sneller en veiliger te maken, is elke door ons geleverde terrasverwarmer voorzien van een voorgemonteerde aansluitslang. Deze aansluitslang is door de DVGW (Duitse Vereniging van Gas en Water) op veiligheid getest en heeft de voor het bestemmingsland passende uitgang voor aansluiting op de gasdrukregelaar van uw terrasverwarming op gas.

Voor de hoge, ronde Enders terrasverwarmers is een iso-reflector beschikbaar

Uw Enders terrasverwarming heeft een aluminium reflector die ervoor zorgt, dat de warmte die de brander van de gasheater niet naar boven gaat. Hierdoor kunt u uw buitenverwarming op gas ook onder een afdak of luifel gebruiken (mits de veiligheidsafstand gerespecteerd wordt) en hierdoor is het binnen het bereik van de patioheaters op uw tuin- of terrasgedeelte waar het warm moet zijn op alle plekken aangenaam warm.

De Colour terrasverwarmer hebben een poedercoating

De gekleurde terrasverwarmers in ons assortiment zijn voorzien van een poedercoating. Deze techniek heeft talrijke voordelen: in tegenstelling tot het conventionele lakken met natte lak wordt bij het poedercoaten lak in poedervorm electrostatisch aangebracht op de afzonderlijke onderdelen van de terrasheater en vervolgens bij hoge temperatuur in een oven verhit. Deze aangebrachte afwerklaag is heel sterk en zeer bestendig tegen mechanische en chemische invloeden.

Enders terrasverwarmers: gecertificeerd door de Duitse DVGW

Alle terrasverwarming van Enders is door de DVGW, de Duitse Vereniging van Gas en Water, gecertificeerd en getest op betrouwbaarheid en veiligheid. De DVGW heeft door haar 50-jarige bestaan zowel in binnen- als buitenland een hoog aanzien vanwege haar ervaring, vakkundigheid, neutraliteit en onafhankelijkheid.

Enders terrasverwarming op gas werkt met infraroodstraling

Het verwarmingsprincipe van de terrasverwarmer op gas is vergelijkbaar met de werking van zonnestralen. De infrarood straling van de terrasheater dringt onzichtbaar door de lucht en alleen wanneer het in contact komt met een voorwerp of een oppervlak wordt deze straling omgezet in voelbare warmte. Daardoor worden alleen mensen en oppervlakken in het stralingsbereik van de patioheaters opgewarmd, en wel direct nadat u het apparaat heeft aangezet. Zelfs de tafels en stoelen en het vloeroppervlak nemen de stralingswarmte van de patioheaters op en geven het aan de omgeving af. De lucht wordt bij dit proces secundair verwarmd, aangezien de infraroodstralen van de terrasverwarming amper direct warmte afgeven aan de lucht.