Kontakt

Ma. – vrijd.: 08:00 - 17:00 uur

Telefoon: 00800 - 290 290 29

E-Mail: kundenservice@mh-online-gmbh.de

Terrasverwarming en veiligheid - Tip 1

Terrasverwarming en veiligheid - Tip 1

Het volgen van de veiligheidsvoorschriften en tips is bij een brander op gas van groot belang om brandgevaar te voorkomen en veilig te genieten van uw terrasverwarming. In onze blog geven we u een aantal tips van Enders met betrekking tot de veilidheidsvoorschriften voor uw terrasverwarmer, we beginnen met de veiligheidsafstand.

Veiligheidsafstand bij uw terrasverwarming

Wanneer u terrasverwarming op gas gebruikt, dient u bij het gebruik binnen en buiten rekening te houden met de aanbevolen veiligheidsafstand in alle richtingen tussen de branderkop en brandbare dingen in de omgeving. Volgens de veiligheidsvoorschriften van Enders dient de veiligheidsafstand in alle richtingen van de terrasverwarmer 1 meter te bedragen. Let erop dat er geen brandbare spullen ter hoogte van de branderkop zijn en laat ook geen kleding over een stoel hangen binnen in het stralingsgebied van de terrasverwarming. Houd ook rekening met deuren en ramen, die richting de terrasverwarming open gaan. Wanneer deze niet dicht worden gedaan kan het hout of kunststof gaan schroeien.

Veiligheidsafstand terrasverwarmer onder afdakking

Bij gebruik onder een afdak, zeil of overspanning dient de veiligheidsafstand boven de terrasverwarming minimaam 1 meter te bedragen. De hoogte van de staande terrasverwarmers van Enders ligt tussen de 210 cm (Enders Ecoline model) en 230 cm (Enders Trendstyle model), waardoor het afdak/plafond een minimale hoogte van 310 cm tot 330 cm moet hebben. Bij de overweging dient u ook rekening te houden met de brandbaarheid van het materiaal van het afdak of plafond. Om het brandgevaar te verkleinen kunt u de temperatuur boven de terrasverwarmer reducren met de als accessoire beschikbare iso-reflector, die past op alle hoge staande modellen, afgezien van de Elegance en de Ecoline. Mocht uw veranda of terras lager zijn, dan adviseren wij u het lage model lounge heater, Enders CosyPolo 2.0 RVS, die is 120 cm hoog en speciaal voor lage ruimten met zitgelegenheden ontworpen.

http://www.terrasverwarmer-online.nl/blog/thermokoppel-terrasverwarmer-vervangen-kopen/ Title: Thermokoppel Enders Terrasverwarmer vervangen - hier kopen en bestellen Description: Is de thermokoppel van uw Enders terrasverwarming kapot? U kunt hem bij ons bestellen. Aub info van typeplaatje sturen voor het juiste model. Keyword: thermokoppel terrasverwarmer vervangen Text:

Thermokoppel Enders terrasverwarmer vervangen - hier kopen en bestellen

We leveren voor alle Enders terrasverwarmers vervangende onderdelen, waaronder ook een thermokoppel. Het thermokoppel zorgt ervoor dat de gasklep opengaat als u de ontstekingsknop lang genoeg (ca. 30 sec.) vasthoudt. Door het temperatuurverschil wordt de gasklep voor de gastoevoer bewogen. Wanneer het thermokoppel defect is, werkt de waakvlam wel, maar gaat de terrasverwarmer uit zodra u de rode drukknop (ontstekingsknop) loslaat en de zwarte draaiknop opendraait. Dit probleem kan door de thermokoppel worden veroorzaakt, het kan echter ook door loszittende draadjes van de omvalbeveiliging worden veroorzaakt.

Vervangende thermokoppel Enders terrasverwarming bij ons kopen

We kunnen via Enders voor bijna alle actuele Enders modellen en voor vele oude Enders terrasverwarmers een nieuwe thermokoppel leveren. Of u de thermokoppel zelf kunt vervangen hangt van het model af. Enders raadt u dringend aan om de thermokoppel door een erkend gasinstallatiebedrijf/gasinstallateur te laten vervangen. Uw veiligheid staat voorop. We leveren alleen vervangende thermokoppels voor Enders en niet voor andere merken. We kunnen voor u ook de reparatie van uw terrasverwarmer door Enders organiseren (bij een technisch defect binnen de 2 jaar garantietijd zonder kosten) of een vervangende branderkop leveren.

Nieuwe thermokoppel via ons bestellen

Wanneer u een nieuwe thermokoppel wilt kopen, neem dan even contact met ons op per e-mail via mark.andre@terrasverwarmer-online.nl en stuur ons in de mail alle gegevens van uw terrasterrasverwarmer (model, bouwjaar, artikelnr) en een foto van het typeplaatje. De kosten bedragen inclusief verzending ca. 20 euro, afhankelijk van het model.Mocht u nog andere vragen hebben over uw terrasverwarming, neem dan even contact met ons op per mail: mark.andre@terrasverwarmer-online.nl We zijn u graag van dienst.Het team van terrasverwarmer-online.nl